Musea saai? Welnee! Dit zijn leuke musea op de Veluwe


Een museum saai? Welnee! In deze blog zetten wij de leukste musea van de Veluwe voor je op een rij. Alle musea zijn goed bereikbaar vanaf de camping en heeft voor ieder wat wils.

Aviodrome

Altijd al willen weten hoe het is om piloot te zijn? Beleef een dag in de wolken bij het Aviodrome! Het Aviodrome is het grootste Nederlandse museum voor lucht- en ruimtevaart. Stap aan boord van een echte Boeing 747 en leer morsecode seinen in de radiokamer. Het Aviodrome ligt in Lelystad en is met een half uurtje vanuit de camping te bereiken. Een bezoekje aan het Aviodrome is een leuk dagje uit voor het hele gezin. Beleef de Nederlandse luchtvaart en bestel hier alvast je tickets.

Kröller-Müller Museum

In het Kröller-Müller Museum vind je de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld. Ook beschikt het Kröller-Müller over een van Europa’s grootste beeldentuinen. In de beeldentuin staan maar liefst 160 sculpturen. Het Kröller-Müller is leuk voor jong en oud. Volwassenen kunnen genieten van topstukken van Monet, Picasso en Piet Mondriaan en voor de kinderen zijn er diverse leuke spellen als het dobbel- en speurspel. Ook leuk: je bezoek kun je combineren met een fietstocht over het Nationale Park De Hoge Veluwe. Je pakt gewoon een gratis witte fiets en start met je fietstocht.  

Stadsmuseum Harderwijk

Harderwijk is een echte Hanzestad en rijk aan Stadsgeschiedenis. Middenin het gezellige centrum van Harderwijk ligt het Stadsmuseum Harderwijk. Het Stadsmuseum is een verrassend en vernieuwd museum dat de geschiedenis van Harderwijk vertelt. Tijdens je bezoek aan het Stadsmuseum kom je van alles te weten over Harderwijk als Hanzestad, de Provinciale Munt, het Koloniaal Werfdepot en natuurlijk de Zuiderzeevisserij. Het museum is geschikt voor jong en oud. Meer weten? Kijk dan even op de website.

Paleis het Loo

Voor een koninklijk dagje uit ga je naar Paleis Het Loo. Paleis het Loo ligt aan de rand van Apeldoorn. Sinds 1984 is dit voormalig Koninklijk Paleis opengesteld voor publiek. Tijdens je bezoek aan Paleis het Loo kom je van alles te weten over hoe de Oranjes op Paleis het Loo leefden. De prachtige ingerichte kamers en zalen tonen hoe de Oranjes er 300 jaar lang woonden en werkten. Kijk voor meer informatie op https://www.paleishetloo.nl/.

Weet jij al naar welk museum je wilt?

Bekijk ook

De leukste pretparken in de omgeving

Wil je er een dagje op uit? Vlakbij Ermelo zijn genoeg leuke pretparken. In deze blog zetten wij de leukste voor je op een rij.

Wandelen in Ermelo

Vanaf Camping het Vossenhol kun je heerlijk wandelen in Ermelo. Je geniet van de uitgebreide natuur, aardige mensen en bijzondere bezienswaardigheden. 

Meer blogs