De 3 leukste activiteiten in de herfstvakantie


Hoewel het zomerseizoen ten einde is, betekent dit zeker niet dat dit het einde van het kampeerseizoen hoeft te betekenen. Ook in de herfstvakantie kun je namelijk altijd bij ons terecht. En ook dan laten we je graag kennismaken met de leukste activiteiten en andere mogelijkheden. Dat de herfst doorgaans kouder en wisselvalliger is dan de zomer, wil natuurlijk niet zeggen dat je niet volop plezier kunt beleven. 

Ontdek de kleurenpracht in het bos

Herfstdagen kunnen erg mooi zijn. De prachtige kleuren aan de bomen maken dat een natuurwandeling altijd een goed idee is. In het bos is er genoeg te doen. Eikels zoeken bijvoorbeeld om leuke poppetjes van te maken met prikstokjes. Of ga met elkaar op zoek naar de mooist gekleurde herfstbladeren om een herfstbakje mee te maken. Je kunt zoveel andere dingen bedenken om in het bos te doen, zoals het spelen van verstoppertje of het bouwen van hutten van takken. En neem op een mooie herfstdag de picknickmand mee, zodat je zo lang mogelijk kunt genieten van de natuur en van elkaar. 

Lekker uitwaaien op het strand

Met een strand op slechts 7 km afstand van onze camping, is het maar een klein eindje rijden om het strand te bezoeken. Juist in de herfst is het heerlijk om er uit te waaien. Terwijl je in het hoogseizoen kunt struikelen over de vele bezoekers, is het juist in de herfst doorgaans erg lekker rustig. Zo kun je echt even de rust opzoeken, samen met je kinderen. Neem voor de kinderen een emmer en schepje mee, zodat ze zich kunnen uitleven in deze grote “zandbak”. En het zoeken van schelpen kan ook niet ontbreken. En wie weet wat je er nog meer vindt!

Trek er gezelliig met elkaar een dagje op uit

Wil je de omgeving verkennen, dan is er ook genoeg te beleven. Afhankelijk van waar je wensen liggen, kun je kiezen uit zoveel verschillende opties! Staan je kinderen te springen van energie? Dan is een indoor speeltuin een supergoed idee. Wil je liever de cultuur opsnuiven? Breng dan eens een bezoekje aan Museum Het Pakhuis. Daar zullen ook de kinderen zich vermaken. Ze leren spelenderwijs over de rijke geschiedenis van Ermelo. Een ultiem uitje voor het hele gezin. Of, als de kinderen liever bij hun vriendjes en vriendinnetjes op de camping blijven, is dat de uitgelezen kans om als ouders eens de Sotto Wijnkelders en Proeflounge van dichtbij mee te maken. Heerlijke wijntjes proeven op een herfstdag, dat is zeker niet verkeerd. 

Bekijk ook

De mooiste fietsroutes van Ermelo

Fietsen is de ideale manier om de omgeving te verkennen. En waar kun je nu beter fietsen dan op de Veluwe?

Ga paardrijden op de Veluwe

De Veluwe is prachtig. Hoe leuk is het om de omgeving per paard te verkennen?

Meer blogs